ניתוח אף לגברים
אם עד לפני שנים לא רבות הניתוחים הפלסטיים היו נחלתם של נשים באופן כמעט בלעדי, הרי שבשנים האחרונות נרשמת מגמת עלייה קבועה ומשמעותית בשיעור הגברים שעוברים ניתוחים לשיפור החזות החיצונית.
ישנם כמובן ניתוחים המיועדים אך ורק לגברים, ובראשם גניקומסטיה, ובנוסף עוברים יותר ויותר גברים ניתוחים דוגמת הרמת עפעפיים או שאיבת שומן ואפילו מתיחת פנים – וה"להיט" בקרב המין החזק, ניתוח אף. בארה"ב, למשל, ניתוח אף לגברים היה הפופולארי ביותר בקרב המין החזק בשנת 2012, כשלא פחות מ- 62,000 איש עברו אותו (למקום השני הגיעה הרמת העפעפיים, עם כ- 29,000 ניתוחים בלבד). גם בארץ ניתוח אף הוא הפופולארי ביותר בקרב גברים.
החל מאיזה גיל מומלץ לגברים לעבור ניתוח אף?
הגיל המינימלי לביצוע ניתוח אף לגברים הוא סביב ה- 16, גיל שבו האף מסיים את צמיחתו וצורתו מתעצבת סופית. באופן טבעי ישנם הבדלים בין גבר לגבר, וישנם כאלה שגם בגיל 17 אפם טרם הגיע לסיום ההתפתחות ועל כן ניתוח אף אינו מומלץ עבורם (מפני שהמשך ההתפתחות הטבעית של האף עלול להתנגש עם תוצאות הניתוח ולהוביל לצורה מעוותת ואף לחייב מעבר ניתוח נוסף).מצד שני, לא מומלץ לחכות לגילאים מבוגרים מדי, שכן אז העור מתחיל לאבד מהאלסטיות שלו וקשה יותר לבצע את הניתוח בהצלחה.
ניתוח אף: שיפור אסתטי + נשימה טובה יותר
ניתוחים פלסטיים ברוב המקרים, משפרים "רק" את החזות החיצונית (אם כי כמובן ששיפור שכזה תורם לחיזוק הדימוי העצמי ומגביר את הביטחון העצמי, ועל כן עשוי להוביל למערכות יחסים טובות יותר ואפילו הצלחות מרשימות יותר בקריירה). ניתוח אף לגברים כמו גם לנשים הוא ייחודי מבחינה זו, שכן במקרים רבים הוא תורם גם לנשימה טובה יותר – כל כירורג פלסטי שמכבד את עצמו בוחן בקפידה הן את הפן הרפואי והן את הפן האסתטי של המגיעים אליו לניתוח אף, ובהתאם לממצאים ממליץ על אופן ביצוע ההליך הכירורגי כך שהתועלת המשולבת תהיה מקסימלית.
האם ישנם הבדלים בין ניתוח אף לגברים לבין ניתוח אף לנשים?
באופן עקרוני אין הבדל של ממש בין ניתוח אף לנשים לבין ניתוח אף לגברים. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שברוב המקרים אצל גברים העור באזור האף גמיש פחות ועבה יותר ועל כן הרופא המנתח עלול להתקשות בעיצובו מחדש של האף (אם כי ברוב המקרים הגבר יבוא לידי ביטוי בעבודה מעט קשה יותר ובמאמץ רב יותר – והתוצאה תהיה אפקטיבית לא פחות). הבדל נוסף הוא באופן בו מגדירים גברים ונשים מהו ניתוח אף מוצלח: ברוב המקרים גברים מעדיפים ניתוחים שלאחריהם יהיה קשה יותר לראות כי הם עברו הליך כירורגי, ועל כן השינוי יהיה צנוע יותר והאף המתקבל קרוב יותר למראה הטבעי – בעוד נשים מוכנות לחתוך יותר מהאף המקורי ולא נרתעות גם משינוי משמעותי ומראה מלאכותי משהו.
ההבדל השלישי העיקר הוא ברמת הדימום – גברים נוטים לדמם יותר תוך כדי ניתוח וכמובן שמנתח פלסטי בעל ניסיון לוקח זאת בחשבון ומקפיד לוודא כי לא נגרם נזק של ממש למנותח. ניתוח אף לגברים (כמו גם לנשים) נחשב לאחד המורכבים שבניתוחים הפלסטיים, שכן מדובר באיבר המהווה חלק בלתי נפרד ממערכת הנשימה ועל המנתח לנקוט בזהירות מרבית.שתי השיטות העיקריות לביצוע ניתוחי אף הן ניתוח סגור (האופציה הפופולארית יותר, שבה הניתוח מתבצע דרך הנחיריים) וניתוח פתוח (שכולל חיתוך של העור באזור ועל כן הוא יותר מורכב).