הגדלת חזה והנקה
ניתוחים פלסטיים הפכו בשנים האחרונות לנפוצים מאוד, ונתפשים בצדק – כבטוחים ונטולי סיבוכים משמעותיים.
יחד עם זאת ישנם גם חששות טבעיים שמא השיפור האסתטי יוביל לפגיעה ביכולות חיוניות, ולמשל מי שמתעתד לעבור ניתוח אף שואל את עצמו (ואת המנתח, כמובן) האם ניתוח זה עלול להוביל להפרעות בנשימה (התשובה, אגב, היא "לא", ואפילו "להיפך" שכן ניתוחי אף רבים לא רק משפרים את חזות האף אלא גם פותרים בעיות נשימה).
הגדלת חזה והנקה
באופן דומה ישנם חששות לגבי הקשר בין הגדלת חזה והנקה, כלומר האם הניתוח שמטרתו החדרת שתלי סיליקון אל החזה פוגם ביכולת ההנקה. באופן עקרוני התשובה היא לא. הגדלת חזה והנקה אינן סותרות האחת את השנייה ונשים רבות שהגדילו את החזה שלהן מניקות את עולליהן – וטוב שכך.יחד עם זאת ישנם מספר דגשים לקראת הגדלת חזה, (כמו גם לקראת ניתוחים פלסטיים דומים אחרים כגון ניתוח הרמת חזה) שלנשים שמתעתדות להניק כדאי לקחת בחשבון.
יתרונות ההנקה
הסיבה לכך שחשוב להבהיר כי אין סתירה בין הגדלת חזה והנקה היא שתינוקות יונקים נהנים מהתפתחות טובה יותר ביחס לתינוקות המוזנים בתחליפים שונים, וזאת בשלל אספקטים, כשבנוסף ההנקה תורמת רבות גם לבריאות האם הטרייה. תינוקות יונקים מפתחים מערכת חיסונית חזקה הרבה יותר, הם מוגנים מפני שילשולים, לוקים הרבה פחות בדלקות בדרכי השתן, בדלקות אוזניים ובדלקת קרום המוח, ולא בכדי ממליץ ארגון הבריאות העולמי על הנקה מלאה עד גיל חצי שנה, ועל הנקה חלקית עד גיל שנתיים. עבור האמהות נמצא כי הנקה מפחיתה משמעותית את הסיכון ללקות בדיכאון שלאחר לידה (עד 50% פחות סיכון!), מחזקת את הלב (נשים שלא הניקו מעולם נמצאות בסיכון גבוה יותר ללקות במחלות טרשתיות של עורקי הלב) ומשפרת את התחושה הכללית, ובנוסף האם והתינוק גם יחד נהנים מזמן איכות משותף ומחיזוק רב עוצמה של הקשר ביניהם.
הנקה בטוחה גם לאחר הגדלת חזה
מחקרים רבים הוכיחו כי הנקה לאחר הגדלת חזה הינה בטוחה לגמרי, שכן אין אפשרות של מעבר סיליקון מהשתל אל חלב האם (ודרכו אל התינוק). גם יכולת ההנקה אינה נפגעת, שכן במהלך הניתוח להחדרת השתלים אל החזה הרופא המנתח כלל לא נוגע בצינוריות החלב או בבלוטות החלב – ייצור החלב לאחר הלידה יתנהל כסדרו, ולתינוק/ת לא תהיה שום בעיה לינוק את החלב הבריא ולהתפתח בצורה אופטימלית.
המרכיב הפסיכולוגי
ישנן נשים שעברו ניתוח הגדלת חזה ולאחר מכן דיווחו על קושי בהנקה או אפילו על ויתור על אופציה זו (שכאמור היא מרובת יתרונות ומומלצת על ידי כל אנשי המקצוע בתחום).ברוב המקרים הנ"ל הסיבה הייתה פסיכולוגית ולא פיזיולוגית. ההמלצה במקרים אלה היא להיעזר ביועצת הנקה מנוסה (ורצוי כזו שכבר עבדה עם נשים שעברו הגדלת חזה) – שתוכל לפוגג את החששות ולסייע לאם הטרייה להניק בלי קושי וללא כאב את הרך הנולד, ולסייע לו להתפתח באופן המיטבי.
הגדלת חזה והנקה קלה יותר
למעשה, בלא מעט מקרים הקשר בין הגדלת חזה והנקה הוא דווקא קשר של חיזוק, שכן במסגרת הגדלות חזה רבות פטמות שקועות הופכות בולטות יותר, ועל כן לנשים אלה יהיה קל יותר להניק את ילדיהן. למרות כל הנ"ל חשוב להדגיש: הליך כירורגי להגדלת השדיים עלול לפגוע בחזה (ולפעמים אפילו באופן שכלל לא ניתן להסבירו מבחינה רפואית) – כך שלמי שלא רוצה לקחת כל סיכון, כולל המזערי ביותר, שמא לא תוכל להניק (וכאמור להנקה ישנם יתרונות משמעותיים מאוד), כדאי להמתין עם הגדלת החזה עד לתום פרק ההריונות, הלידות וההנקות בחייה.