הפסקת עישון לפני ניתוח
חלק מן הניתוחים בכירורגיה פלסטית מחייבים הפסקת עישון בתקופה שלפני הניתוח ובמשך תקופת ההחלמה.
הניתוחים הפלסטיים הפופולריים המחייבים זאת הם: מתיחת פנים, מתיחת צוואר, הקטנת שדיים, הרמת שדיים, מתיחת בטן, מתיחת זרועות, מתיחת ירכיים והשתלת שומן לסוגיה.
בניתוחי עפעפיים, הגדלת שדיים וניתוחי אף למשל, אין צורך לחדול מעישון.
מדוע עליי להפסיק לעשן לתקופה זו
הסיבה להפסקה זמנית של עישון הינה קריטית להצלחת הניתוח ולמניעת סיכון עבור המטופל. העשן הנשאף לריאות ובמיוחד הניקוטין (שקיים בכל סוגי הטבק) פוגעים בכלי הדם הקטנים ומצרים אותם. לעתים בניתוחים, ובניתוחים פלסטיים בפרט, יש צורך בניתוק זמני של כלי דם. במקרים אלה נסמכת אספקת הדם על כיוון אחד ותנועת כלי הדם אל האזור המטופל תלויה בחיבור מרוחק, שלא נותק. לכן קריטי שכלי הדם הקטנים יהיו "במיטבם" בעת ביצוע הניתוח ושיהיו חזקים דיים לסייע בהחלמת האזור בצורה הטובה ביותר.
לכמה זמן אדרש להפסיק לעשן
מחקרים רבים מלמדים שהפסקת עישון של שישה שבועות לפני הניתוח נותנת מספיק זמן לכלי הדם להשתקם ומורידה את הסיכון לסיבוכים האפשריים הקשורים בעישון – הופעתם של נמקים מסוכנים. אחרי ביצוע הניתוח דרושים שלושה שבועות נוספים ללא עישון, על מנת להבטיח החלמה טובה ויעילה.
על אילו סוגי עישון חל האיסור
כל עישון, גם קל – הוא עישון לכל דבר, ממנו יש לחדול. גם סיגריה או "שאכטה" אחת ביום. יש להדגיש כי הניקוטין קיים גם בטבק "טבעי" ובתערובות טבק "ללא תוספים ממכרים", מצוי גם בסיגריה מגולגלת, סיגריה אלקטרונית, נרגילה, וכמובן תערובות של טבק עם גראס. עישון גראס 100% נקי, אינו כה חמור אך גם בו קיים סיכון לפגיעה נמוכה יותר בכלי הדם. אמנם אין בו ניקוטין אך גם בעשן עצמו יש אלמנטים אשר פוגעים בכלי הדם. תחליפי סיגריות למיניהן כמסטיקים, מדבקות וכו' אסורים בהחלט, כיוון שהם מכילים למעשה את אותם החומרים.
לאחר שהכירורג פלסטי התרשם כי התאוששות המטופל התקדמה כצפוי, "יורשה" המטופל לחזור להרגלי העישון שלו, אף שכל רופא שהוא – ימליץ לרוב לנסות לוותר על הרגל זה.