הגדלת חזה
ניתוח להגדלת חזה הפך במהלך השנים לניתוח הפלסטי-אסתטי הנפוץ ביותר בישראל. ניתוח זה מתאים לנשים שאינן מרוצות מגודל ואו צורת החזה שלהן, וחפצות לתקן את מראהו באופן שיהלום את רצונן האסתטי. לעתים קרובות הניתוח מתאים לנשים אשר איבדו מן הצורה ומן הנפח של שדיהן, בין אם בעקבות שינויי משקל, התקדמות הגיל, הריונות, מצבים רפואיים ועוד. בנוסף, נשים רבות אשר "סובלות" מחזה קטן, או קטן באופן פרופורציונאלי ביחס לגופן, שואפות להגדילו. את הניתוח ניתן לעבור מרגע שהחזה סיים את גדילתו עם תום תקופת ההתבגרות, לרוב סביב גיל 17. גדילת החזה נעצרת לרוב עם הפסקת הגדילה לגובה. במילים אחרות, אם לא גבהת בחצי השנה האחרונה, השדיים ככל הנראה סיימו את גדילתם הטבעית.
מהי מטרת ניתוח הגדלת חזה ומתי מבצעים אותה
מטרת הניתוח היא ראשית כל, להעניק למטופלת שאינה מרוצה ממראה החזה שלה מראה חזה אסתטי ומושך, על פי רצונה ובהתאם לשיקול דעתו של הרופא המנתח.
- כאשר השדיים קטנים באופן פורפורציונאלי לשאר הגוף.
- בעקבות "התרוקנות" החזה לאחר לידות או דיאטות.
- בעקבות צניחת החזה עם התקדמות הגיל.
- בכל מקרה בו רצונך הטבעי להרגיש יפה ומושכת נפגע בשל מראה החזה שלך.
מדוע נשים מבצעות את הניתוח
נשים רבות אינן מרוצות מגודלו או צורתו של החזה שלהן. יש שמדובר בשדיים קטנים ביחס לגוף, שדיים שצנחו והתרוקנו במשך השנים או בעקבות דיאטות ועוד, צורה בעלת עיוותים, חוסר סימטריה. בשל החשיבות הרבה של השדיים ל"נשיות" בתרבותנו, בפן המיני והאסתטי, נשים רבות בוחרות לטפל בתופעות אלו בעזרת ניתוח הגדלת חזה.
ההחלטה על ניתוח הגדלת חזה ובחירת מנתח מתאים
ההחלטה לעבור את הניתוח חייבת להתקבל בכובד ראש, תוך התייעצות עם הרופא המטפל. נשים רבות חושבות לבצע ניתוח הגדלת חזה. מרגע שהשדיים מסיימים את התפתחותם, בסביבות גיל 17, רבות מאלה שהשדיים שלהן נותרו קטנים מפתחות את הרצון לבצע הגדלה של החזה שלהן. במקרים רבים, רצון זה נשאר בגדר מחשבה בלבד עד הרגע שניתן לממשו. הסיבות לכך רבות, למשל: היעדר תקציב, מבוכה, שרות צבאי, המתנה לאחר לידות מחשש שהניתוח לא יהיה אפקטיבי וכדומה. כאשר מגיע הזמן, יש לתאם פגישת ייעוץ עם כירורג פלסטי מומחה.
בחירת הכירורג הפלסטי שיבצע את הניתוח הוא אחד השלבים החשובים בתהליך. חשוב לבחור כירורג פלסטי מומחה בלבד, חבר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית, בעל ניסיון מוכח בהגדלות חזה לסוגיהן ובעל המלצות. רק רופא מומחה בעל מוניטין עשיר יכול להכיר לעומק את סוגי השתלים השונים על שלל מאפייניהם, לזהות את אופן הניתוח המתבקש ולהתאים במדוייק את הטיפול הנכון לכל אחת ואחת.
פגישת ייעוץ עם ד"ר איציקסון לפני הניתוח
לפני ניתוח הגדלת חזה מתקיימות שתי פגישות עם המנתח:
בניתוחי חזה, מעבר לבדיקות השגרתיות שיש לעשות לפני כל ניתוח, יש לבצע בדיקות הדמיה של החזה. נשים צעירות יכולות להסתפק בבדיקת אולטרסאונד פשוטה. מגיל ארבעים ומעלה יש צורך בא.ק.ג. ובבדיקת ממוגרפיה. נשים מגיל שישים ומעלה נדרשות בנוסף לבצע צילום חזה. יש לחדול מנטילתם של מדללי דם כ-10 ימים לפני הניתוח ושבוע אחריו. המטופלות מתבקשות שלא לקחת תרופות ללא מרשם כגון ויטמינים ותוספי תזונה. ביום הניתוח עצמו, ובמידת האפשר ביום שלפניו, יומלץ לקחת יום חופשי, במנוחה מעבודה מאומצת. ישנה חשיבות גדולה במיוחד לבחינה משותפת של ציפיות המטופלת יחד עם הרופא והתייעצות מושכלת בדבר גודל ומראה השדיים הרצויים. גודל השדיים נקבע לרוב לפי גודל השתל הנבחר. בחירה בשתל שאיננו תואם בגודלו את המאפיינים הפיזיולוגים של האישה יביא לתוצאה שאינה טובה. בין ההשלכות האפשריות שיכולות להיות לניתוח הגדלת חזה שאינו נעשה תוך שיקול דעת משולב ומחושב (רופא ומנותחת) ניתן למצוא תוצאה של מראה מוגזם, מנותח ובלתי טבעי. תוצאות כאלו מביאות למצב בו כל אדם יכול לזהות את המטופלת לפי המראה שלה כמי שעברה ניתוח להגדלת החזה. שימוש בשתל גדול מדי עשוי גם לפגוע באסתטיקת הגוף, מה שלמעשה מבטל את התוצאה הרצויה של הטיפול, הלוא היא השגת מראה שלם ואסתטי.
סוגי שתלי סיליקון
ישנם שני סוגי שתלים עיקריים:
- שתל עגול: מתאים בעיקר במקרים שבמבנה החזה הפטמה ממוקמת במרכז השד, ושהנטייה הטבעית של צורת השדיים עגולה, דהיינו סימטרית בכל כיוון. מתאפיין בסימטריה ברורה בפרופיל ובצדי השד. הוא למעשה עיגול משולם, ומתחלק לפרופילים שונים המהווים את היחס בין הקוטר לבין גובה המשתל (Projection).
- שתל אנטומי: בעל צורה "אגסית". מתאים במיוחד במקרים בהם מיקומה של הפיטמה הוא נמוך יחסית על השד, וכאשר השדיים אינם נוטים לצורה עגולה באופן טבעי. מתאים במיוחד בניתוחים שבהם נדרשת הגדלת חזה במידה ניכרת יחסית. בניגוד למשתל העגול הוא איננו סימטרי ואינו עגול לחלוטין, אלא אובלי, ומחקה את הצורה הטבעית של השד. לשתל האנטומי דגמים שונים, המשפיעים על מאפייני הצורה הסופית של השד.
בחירת השתל המתאים - סוד השתל הנכון
כיום ניתן למצוא מגוון רחב של שתלים, הנבדלים אלו מאלו בכמה פרמטרים חשובים המאפשרים להתאים את השתל המתאים בצורה אישית ואופטימאלית לכול מטופלת.
- גודל השתל: נמדד לפי נפח, וקובע את גודלו הסופי של השד. השתלים הקטנים ביותר מתחילים בכ-100 סמ"ק ואילו הגדולים ביותר מגיעים לכ-800 סמ"ק. הגודל הממוצע המשומש כיום הינו 275 סמ"ק.
- צורת השתל: שתל עגול או שתל אנטומי. השתלים עשויים להיות שונים ברוחב, אורך, גובה וקוטר השד.
- מילוי השתל: החומר שממנו עשוי המשתל הוא זה שיקבע את רכות השד וכיצד יגיב לשינויי תנוחה. גם כאן אנו מוצאים שני סוגים עיקריים: גל סיליקון ומילוי מים-פיזיולוגיים - מים בעלי אחוז מלח זהה לזה שבגוף האדם. שתלי מים אלה היו נפוצים בארה"ב בעקבות איסור זמני על שתלי סיליקון. לשני סוגי המילוי יתרונות משלהם: מגעו ותחושתו של גל הסיליקון קרוב יותר לאלו של רקמות השד הטבעיות ואף ניתן לבחור מראש את רמת הרכות של השד. הסיליקון ה קוהסיבי המשומש כיום נחשב לבטוח ביותר בהשוואה לשתלים של פעם והינו רך - אך אינו נוזלי, ולרוב אינו דולף במקרה של חור במעטפת השתל. ניתן להשוות את תכונותיו לאלו של גלי לאכילה. השימוש בשתלי מים-פיזיולגיים היה נפוץ יותר בעבר, כיוון שכך גם במקרה של דליפה נספגים המים בקלות על ידי הגוף ולא גורמים לסיבוכים. עם זאת, בשתלים אלו קיימת נטייה גבוהה יותר להתקשות קפסולה. כיום, שתלים אלא כמעט ולא נמצאים בשימוש.
הבחירה בשתל הנכון ומיקומו מבוצעת בהתאמה ספציפית לכל מטופלת, בהתאם למבנה החזה שלה. על מנת להבין כיצד בוחרים בשתל הנכון מבחינת הגודל והצורה יש להתחשב במספר גורמים:
- ראשית, יש למפות את ממדי השדיים הטבעיים - בתהליך זה בוחן המנתח את קוטרו של השד, החל במרחק שבין הפטמה לקפל התת-שדי ולכמות רקמות השד ורקמות השומן הקיימות בשדיה של המטופלת.
- שנית, יש להבין את האסתטיקה של מבנה הגוף של המטופלת - כאן יש להתייחס לגודל בית החזה, לגובה, לרוחב, למבנה הכתפיים וכיוצא באלה. גורמים אלה ישפיעו על ההחלטה לגבי גודל המשתל הנכון ביותר וגם לגבי צורת המשתל - עגול או אנטומי.
הכלל המנחה את ד"ר מיכאל איצקסון בהחלטה לגבי גודל וצורת השתל, הוא לדאוג שרקמת השד לא תיפגע ושהתוצאה שתתקבל לאחר הניתוח הפלסטי תיראה כמה שיותר טבעית. חשוב לזכור שלא ניתן להגדיל את השדיים לכל גודל שרוצים, בוודאי לא אם רוצים לשמור על מראה טבעי. בשל הסיבות שהוזכרו לעיל, ישנה חשיבות עליונה לבחירה ברופא מנתח מקצועי, רציני ואמין. פלסטיקאי מקצועי לא יחשוש ממתן חוות דעת מקצועית גם אם הדבר עומד בניגוד לרצונה של המועמדת לניתוח. בכך עשויים להיחסך מן המטופלת מפח נפש ונזקים גופניים מיותרים בעקבות בחירה בלתי מושכלת של רופא מטפל.
מיקום השתל - מתחת לשריר או מעל לשריר?
ישנן שתי דרכים נפוצות למיקום השתל - מתחת לשריר או מעליו:
- מיקום השתל מעל שריר החזה - מתאים בדרך כלל לנשים בעלות רקמת שד ניכרת, זאת בכדי ששתל הסיליקון לא יבלוט באופן לא טבעי.
- מיקום השתל מתחת לשריר החזה - מתאים יותר לנשים עם רקמת שד דקה, עם שדיים קטנים ולא נפולים. שיטה זו מבטיחה שד מעוצב בגובה השריר, מבלי שייראו צורתם של המשתלים.
ההחלטה לגבי שיטת הניתוח, סוג השתלים והגודל המתאים, תתקבל בפגישת הייעוץ עם ד"ר מיכאל איצקסון במרפאתו, לאחר בדיקה מקיפה של כל נתוני המטופלת ובהתאם לרצונה.
היסטוריה של השתלים - על קצה סכין המנתחים
כבר בסוף המאה ה-19 החלו הניסיונות הראשונים של הרפואה המודרנית להשפיע על גודלם ותחושתם של שדי האישה. בשנת 1895 תועד הטיפול הראשון בשתל של ממש, שאותו יצר המנתח הגרמני וינסנט צרני, והשתיל אותו בשדה של אישה אחרי שהסיר ממנו גידול. לאורך המחצית הראשונה של המאה העשרים הלך וגבר השימוש בשתלים המיועדים לחזה האישה. המנתחים הוסיפו להתנסות עם חומרים שונים כמילוי לשתלים; פראפין, צמר, גומי ואפילו שנהב(!) עד שלבסוף, בתחילת שנות השישים התקבע השימוש בסיליקון כחומר המתאים ביותר, לאחר שהוכח כיעיל ביותר בניתוח שחזור שד בעקבות כריתה.
שתלי חזה בטוחים יותר מאי פעם
אותם משתלים ראשוניים היו כמובן מסוכנים לגוף, ולא אחת הובילו לסיבוכים משמעותיים. גם אחרי המעבר לסיליקון הייתה כמות הסיבוכים גבוהה יחסית. אך עם השנים, חלו תפניות חשובות בתחום מחקר ופיתוח משתלי החזה. זאת בעקבות כניסתן של חברות רפואיות גדולות לתחום ולשורה של גילויים ופיתוחים טכנולוגיים אשר הפכו את השימוש בהם לבטוח בהרבה. בימינו, נחשבים שתלי הסיליקון לבטוחים מאי-פעם ולראיה הביקוש הגובר והולך לניתוחי חזה ואחוז סיבוכים נמוך ביותר. מלבד סיליקון, מצוי כיום שימוש במים-פיזיולגיים כחומר מילוי לשתלי חזה.
אינטגרציה בין השתל לגוף
מעטפת השתל היא זו ש"כולאת" את חומר המילוי והיא זו אשר למעשה באה במגע עם רקמות הגוף. ישנן שלושה סוגי מעטפות:
- מעטפת סיליקון חלקה: המעטפת הנפוצה ביותר, אשר נמצאת בשימוש שנים רבות. יתרונה העיקרי בכך שהיא יוצרת פחות ריפלינג הופעת קפלים קטנים על העור שנוצרו מן המשתל.
- מעטפת מחוספסת: במעטפות אלו ישנן דרגות שונות של חספוס. מידת החספוס היא זו שקובעת את היחסים עם הרקמה העוטפת אותה.
- פוליאוריטן: המעטפת בעלת היציבות והקיבוע של השתל לרקמה בצורה החזקה ביותר. מעניקה לשדיים יציבות מירבית גם בשינויי תנוחה שונים. ישנם מאמרים הטוענים כי בשימוש במעטפת פוליאוריטן קיים סיכוי נמוך יותר להתכווצות קפסולה.
מהלך הניתוח
ניתוח הגדלת חזה מבוצע בהרדמה כללית ונמשך בממוצע בין כשעה וחצי לשעתיים. רוב המנתחים בימינו מבצעים את החתך בקפל התת שדי, כיוון שהוא הנסתר ביותר. במקרים מסוימים, ניתן לבצע את החתך גם באזור בית השחי, דבר שהיה נפוץ בעבר אך בימינו נדרש לעתים רחוקות, וכן באזור העטרה, היכן שהצלקת יכולה לעתים להיות פחות משמעותית, אך בכך יש סיכון מעט גבוה יותר לבריאות השד. לאחר מיקום השתלים, כאמור, מעל או מתחת לשריר, בהתאם לסוג הטיפול המוסכם, נתפר העור בתפרים נספגים, שאינם דורשים הוצאת תפרים בהמשך. למעט מקרים נדירים, הניתוח אינו מצריך אשפוז לילה, ולאחר מספר שעות התאוששות תחת השגחה רפואית, משתחררת המטופלת לביתה.
החלמה מניתוח הגדלת חזה
ניתוח זה אינו נחשב להליך מסובך וההחלמה ממנו הינה קלה יחסית. אחרי שפגה ההשפעה של משככי הכאבים שניתנו במהלך הניתוח, צפויה המטופלת לחוש כאבים באזור המנותח. עם זאת, שימוש מבוקר במשככי כאבים אמור לפתור את הבעיה ואחרי מספר ימים חל שיפור משמעותי ברמת הכאב וביכולת התנועה. בניתוחי הגדלת חזה בהם השתל מוכנס מתחת לשריר, הכאבים מעט יותר חזקים וממושכים ועשויים לגרום אף למגבלה זמנית קלה בתפקוד הזרועות. כבר לאחר מספר ימים עד שבוע, ניתן לחזור לפעילויות יומיומית ללא חשש. כל התופעות אמורות לחלוף עד כמה שבועות לאחר הניתוח.
חבישה והתאוששות בחדר הניתוח
חבישת האזור המנותח מורכבת ממספר שכבות: בצמוד לעור מונחים פלסטרים סטריליים הדבוקים לגוף ומעליהם נח פד גאזה. מעל לשכבה זו מולבשת המטופלת בחזייה מיוחדת ומותאמת בה מצטיידים מראש ולבסוף נחבש כל אזור החזה בתחבושת אלסטית מיוחדת.
תקופת ההחלמה בבית
במשך 48 השעות הראשונות יש להימצא בבית ובמנוחה. במשך זמן זה אין להתקלח או להרטיב את האזור המנותח. אחריי יומיים מיום הניתוח מתבקשת המטופלת להסיר את שלושת השכבות העליונות אך להשאיר את הפלסטרים הסטריליים במקומם. כך נכנסים למקלחת לראשונה ומתקלחים כרגיל במים וסבון. הפלסטרים הינם חזקים במיוחד ולא יורדים במים. לאחר המקלחת יש לשוב ולחבוש את החזה בפד וללבוש את החזייה המיוחדת. על חבישה זו יש להקפיד יומם וליל במשך עשרה ימים עד שבועיים (להוציא מקלחות). בחלוף עשרה ימים עד שבועיים ניתן להסיר את הפלסטרים. אחרי שמורידים אותם יש למרוח על הצלקת משחה אנטיביוטית במשך כשלושה שבועות. מרשם למשחה זו יינתן על ידי הרופא המנתח. בארבעת השבועות הבאים יש להקפיד ללבוש את החזייה המיוחדת, ומקץ שישה שבועות מיום הניתוח ניתן לחזור ללבוש איזו חזייה שרוצים. יש לציין כי אחרי ניתוח הגדלת חזה מומלץ בכל מקרה ללבוש חזייה בחיי היומיום. זאת על מנת לשמור בצורה הטובה ביותר על תוצאת הניתוח ועל צורת השדיים באופן כללי. כמובן שאם רוצה המטופלת להתלבש לאירועים מיוחדים ללא חזייה הדבר אפשרי. בחמשת הימים הראשונים לאחר הניתוח יש ליטול אנטיביוטיקה. במשך שבועיים עד שלושה מיום הניתוח חל איסור להרים משקל של יותר משני קילו ויש להקפיד שלא להרים את היד מעל לגובה הכתף. ברוב המקרים, כעבור כמה ימים עד שבוע ניתן לשוב לפעילות יומיומית בלתי מאומצת ובחלוף חודש עד חודש וחצי מיום הניתוח, הזמן הנדרש להחלמה מלאה, ניתן כבר לשוב לפעילות גופנית מלאה, כולל ספורט.
כאבים לאחר ניתוח
אחרי שפגה ההשפעה של משככי הכאבים שניתנו במהלך הניתוח, צפויה המטופלת לחוש כאבים באזור המנותח. כאבים אלו נורמליים לחלוטין וברוב המקרים די בשימוש במשככי כאבים פשוטים (אדוויל, אקמול, אופטלגין וכו) על מנת להקל על הכאב באופן מספק. במהלך תקופה זו צפויה גם הגבלה בטווח התנועה של הזרועות. אחרי מספר ימים חל שיפור משמעותי ברמת הכאב וביכולת התנועה. בניתוחי הגדלת חזה בהם המשתל מוכנס מתחת לשריר ולא מעליו, המתאים יותר לנשים בעלות רקמת שד דקה, עשויים הכאבים להיות מעט יותר חזקים וממושכים ולעתים אף להיות מלווים במגבלה ממושכת יותר בתפקוד הזרועות. במקרים אלה קיים צורך בנטילת משככי כאבים חזקים יותר, הדורשים מרשם.
פגישת ביקורת לאחר ניתוח הגדלת חזה
אחרי הניתוח מתקיימות מספר ביקורות אצל הרופא המנתח. הפגישה הראשונה מתקיימת כשבוע-שבועיים לאחר הניתוח, ובה נערכות שיחה ובדיקה מקיפה של המטופלת. אחרי כחודשיים מתקיימת פגישה נוספת, ובה, בנוסף לבדיקות ההכרחיות, ניתן כבר לראות בבירור את תוצאות הניתוח ולסכם את הצלחתו. פגישה נוספת מתקיימת כעבור שנה מיום הניתוח. כל הפגישות מתקיימות כמובן ללא תשלום נוסף. יש להוסיף, כי ד"ר איצקסון ידוע במתן יחס אישי וחם לכל מטופל ומטופלת, ובמשך כל תקופת ההחלמה ואחריה הינו זמין למטופלותיו בטלפון ללא יוצא מן הכלל.
הנחיות לטווח ארוך
בעתיד, חשוב לזכור ולציין כי יש שתלים בחזה בכל בדיקת ממוגרפיה. אחת לחמש שנים יש להיבדק אצל מנתח פלסטי על מנת לבדוק את מצב השתלים. שלא כמו בעבר, כיום אין צורך להחליף את השתלים אחת לעשר שנים.
מהם הסיכונים והסיבוכים בניתוח הגדלת חזה?
לאחר הניתוח ובמהלכו, יכולים להיווצר סיבוכים, אם כי במקרה שהניתוח נעשה ע"י מנתח מומחה בעל ניסיון אחוז הסיבוכים הוא מינימלי ביותר. ד"ר איצקסון יסביר בפירוט רב על הסיבוכים האפשריים במהלך פגישת הייעוץ. כבכל הליך ניתוחי, גם בניתוח הגדלת חזה קיים חשש לסיבוכים. טרם הניתוח מתקבל הסבר מקיף על כל הסיכונים והסיבוכים האפשריים, כך שבמידה ומתרחש סיבוך בעקבות הניתוח, תדע על כך המטופלת מיד, תבין במה מדובר, ולא תיבהל.
סיבוכים אפשריים בטווח הקצר
- דימום משמעו התמלאות של כיס השתל בדם. במקרים אלה יש לערוך פעולה כירורגית קצרה ופשוטה על מנת לפתוח את הכיס ולנקז את הדם. סיבוך זה הינו נדיר.
- זיהום קל זיהום באזור המנותח כתוצאה מהניתוח, בדומה לסיכון מכל ניתוח שהוא. מטופל ע"י אנטיביוטיקה.
- זיהום חמור סיבוך זה הינו נדיר מאוד, במקרים נדירים אלה קיים צורך להוציא את המשתל, ולערוך את הניתוח להגדלת חזה מחדש, כעבור כמה חודשים.
- א-סימטריה בניתוח הגדלת חזה בשתלים, א-סימטריה יכולה להיגרם אך ורק בשל מיקום לא נכון של המשתל, במיוחד בשימוש בשתלים אנטומיים. כאשר הרופא מיומן ומנוסה, הסיכוי לכך הוא נמוך עד אפסי.
- התכווצות קפסולה - התכווצות קפסולה הינה עיוות מעטפת ההגנה שיוצר הגוף באופן טבעי מסביב לכל גוף זר.
- דחיית שתל - אין מדובר על "דחייה" במובן בו משתמשים לכנות מקרים מסוימים בניתוחים של השתלת איברים. כאן זהו כינוי שגור למצב בו עקב היווצרות לחץ גדול מדי על החתך הניתוחי, מופיעים פצעים ונוצרת סכנה חמורה לזיהום. התופעה מתרחשת בשל פגיעה באספקת דם וחמצן לאזור המנותח, וניתן לפתור אותה באמצעות נטילת אנטיביוטיקה ואו בטיפול כירורגי ייעודי ולא מסובך.
סיבוכים אפשריים בטווח הארוך
- התקשות קפסולה בדרגה קלה גורם לכאבים קלים אך יכול לחלוף מעצמו. עיסוי ופעילות גופנית מתונה עשויים לסייע בכך.
- התקשות קפסולה בדרגה קשה נדרשת התערבות כירורגית על מנת לתקן את הקפסולה.
- קרע של שתל בשתלים המשומשים כיום הדבר נדיר מאוד, אך אפשרי, במיוחד במקרה של חבלה קשה. במקרה זה יש לנקז את נוזל הסיליקון מן הקפסולה (הסיליקון עצמו אינו מסוכן לגוף) ולמקם שתל חדש.
- יש לציין כי בניגוד לפרסומים מסוימים או שמועות בלתי מבוססות, אין כל מחקר שמצביע על קשר בין ניתוח להגדלת חזה לסיכוי לחלות בסרטן השד.
צלקות
התפירה שלאחר הניתוח, כאשר היא מבוצעת במיומנות, תבטיח צלקות מינימליות. מידת ההצטלקות היא ברובה עניין של גנטיקה. יש מי שמצטלקות "טוב" ויש מי שפחות. הקפדה על הוראות הרופא בגמר הניתוח ואי-חשיפה של הצלקות הטריות לשמש ישפיעו כמובן לטובה. במקרים הבודדים בהם הצלקת בולטת וטורדנית באופן בלתי צפוי, ניתן לטפל באמצעות משחות שונות, יריעת סיליקון, טיפול בלייזר, ואף ניתוח ייעודי לטיפול בצלקת. עם זאת, חשוב לציין כי אי-שביעות רצון מהצלקות בניתוח הגדלת חזה היא נדירה.
פופולריות ניתוח הגדלת חזה מסביב לעולם
עובדה סוציולוגית מעניינת מעידה גם על תופעה חברתית גלובלית: בעוד שישנן מדינות בהן הגדלת חזה זוכה לפופולריות עצומה (מדינות ארצות הברית וחלק ממדינות דרום אמריקה למשל) ישנן מדינות בהן מדובר בטיפול נפוץ פחות (כמו ברוב מדינות אירופה). לצפייה בתמונות הגדלת חזה לפני אחרי
איך לבחור כירורג פלסטי?
יש לבדוק כמה שנים עובד הרופא כמנתח פלסטי מומחה. במידה ורק סיים לאחרונה את ההתמחות, סביר שניסיונו מועט. חשוב לציין כי אין בכך אינדיקציה לכשרונו, מומחיותו וכיוצא בזאת. כמו כן, ניתן ומומלץ לבקש מן הרופא שיציג לך תמונות לפני ואחרי של ניתוחים שעשה בעבר וכך ניתן להתרשם מניסיונו. כפי שראינו, ישנם משתלי חזה שונים ורבים, ושיטות שונות לביצוע ניתוח הגדלת חזה. הסוד הוא לבחור את השתל הנכון בהתאם לרצון המטופלת ולנתוני גופה ולהתאים את הטכניקה הניתוחית המדוייקת עבורה. בפגישת הייעוץ עם דר איצקסון נערכת שיחה אישית ובדיקה מקיפה, המאפשרות התאמה אישית בהתאם לכל הפרמטרים.
למי לא מתאים לעשות ניתוח הגדלת חזה?
ישנן מחלות רקע מסוימות שבמידה והן קיימות ייתכן ויומלץ שלא לעבור את הניתוח, בהן בעיות לב, סכרת חמורה, אנמיה או הפרעות בקרישת דם ועוד. כל מקרה לגופו, ונתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל. במובן זה הגדלת חזה אינו ניתוח יוצא דופן, ובמקרים של היסטוריה רפואית כמתוארת למעלה יומלץ שלא לעבור כמעט כל ניתוח אסתטי שהוא, טיפול פולשני אשר דורש הרדמה מלאה, ואינו הכרחי מבחינה רפואית. כמו כן, הניתוח אינו מתאים גם למי שיש להן שדיים גדולים. מנתח פלסטי מומחה בעל יושרה מקצועית לא יירתע מלהמליץ שלא לעבור את הניתוח, מכיוון שאין בו צורך אסתטי אובייקטיבי - גם אם הדבר יעמוד בסתירה לרצונה של המטופלת. עם זאת, ייתכן שיומלץ על ניתוח חזה אחר שיתאים יותר למטופלת.
- בפגישה הראשונה, שנקראת גם פגישת ייעוץ, ייבדק המצב הרפואי הכללי של המטופלת, יישמעו רצונותיה ותבוצע בדיקה של השדיים על מנת לבדוק התאמה של המטופלת להליך והתאמה של שיטת הניתוח: ניתוח הגדלת חזה מעל או מתחת לשריר, סוג המשתל - עגול או אנטומי, האם יש צורך גם בהרמה של החזה והאם בכלל מומלץ לבצע הגדלה חזה באמצעות השתלת שומן עצמי.
הפגישה השניה תתקיים כשבוע עד שבועיים לפני מועד הניתוח. בפגישה זו ייבחנו תוצאות הבדיקות אותן נתבקשה המטופלת לבצע בפגישה הראשונה, יתנהל דיון מעמיק על צורתו וגודלו של המשתל שיוכנס, יצולמו תמונות של השדיים "לפני הניתוח" ויסוכם תיאום ציפיות בין המטופלות לרופא המנתח. כמו כן, יסביר ד"ר איצקסון למטופלת באופן מפורט על התהליך כולו ועל הסיבוכים האפשריים. הכנה לניתוח הגדלת החזה התאמת שתל סיליקון למטופלת.
השאלה הנכונה למעשה אינה "מי" מחליט על הנפח אלא "כיצד". זאת בהתאם למבנה הגוף האנטומי הספציפי של כל אישה ואישה, כגון גודל השדיים המקורי, רוחב בית החזה, מבנה כלוב הצלעות, גובה, משקל, אחוזי השומן בגוף וכן בהתאם לרצונותיה האסתטיים של המטופלת.
כן. למעט מקרים חריגים ונדירים מאוד, הגדלת חזה אינה פוגעת בהנקה.
בטווח הקצר, הסיבוך השכיח ביותר הוא אובדן תחושה ארוטית בפטמה, אף שיש נשים שאינן נרתעות מכך. בטווח הארוך, מתרחשת לעתים התכווצות של ה"קפסולה", שהיא למעשה המגן הטבעי שהגוף בונה מסביב לכל עצם זר. תופעה זו גורמת לכאבים ואי נוחות. במקרים רבים היא יכולה לחלוף מעצמה, ובמקרים אחרים נדרשת התערבות כירורגית כגון שינוי מנח השתלים, החלפת שתלים, או הוצאת שתלים.
בניתוח הגדלת חזה בימינו אין צורך בהוצאת תפרים, כיוון שמשתמשים בתפרים חדשים אשר נספגים בגוף. זאת ללא קשר למיקום החתך.
שלא כבעבר, בימינו אין לשתלים תאריך תפוגה, והם יכולים להחזיק גם עשרות שנים מבלי שיהיה צורך להחליפם. לא ניתן להעריך מראש מתי ואם בכלל, יידרש טיפול כלשהו מעבר להגדלת החזה המקורית. הקפדה על הוראותיו של הרופא וצוות המרפאה לאחר הניתוח היא חשובה ביותר. לאחר מכן, מומלץ לשמור על אורח חיים בריא ופעיל, לתרגל פעילות גופנית, להפקיד בדרך כלל על לבישת חזייה ולשמור על משקל גוף תקין.
השתלים בימינו הינם בטוחים מאוד. בניגוד לדעות וטרנדים שונים שאינם מתבססים על מחקרים מבוססים דיים, הסיכונים לגוף מן השתל עצמו הינם נמוכים מאוד.
ניתוח הגדלת חזה הוא מהניתוחים האסתטיים הפופולריים ביותר העולם. בשנים האחרונות, בעקבות טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך בתחום הגדלת חזה בשאיבת שומן, נשים רבות שחשבו לעשות את הטיפול אבל נרתעו מסיבותיהן משתלי הסיליקון מבצעות אותו גם הן.
באופן כללי, אין כל מגבלה על קיום יחסי מין לאחר ניתוח הגדלת חזה. כמו אחרי כל ניתוח, יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת שיכולה להפריע לתהליך ההחלמה הטבעי, ולכן מומלץ להמתין עד לתום תקופת ההתאוששות הראשונית. בפגישות אישיות יוכל הרופא לתת מענה יותר מדוקדק בנושא.
ניתוח הגדלת חזה מתאים מגיל 17 ומעלה, ואין גיל מקסימלי שבו לא ניתן לעבור אותו. בגילאים מבוגרים יותר, בהם החזה "נפול" באופן משמעותי, ניתן גם לשלב אותו עם ניתוח הרמת חזה.
נשים בהיריון, באופן כללי, מומלץ שיימנעו מניתוחים כירורגיים פולשניים שאינם הכרחיים מבחינה בריאותית. זו הדעה הרפואית הרווחת. מה גם שהשדיים מתמלאים ומתנפחים, והגוף כולו משתנה. ולכן עדיף לחכות עד כמה חודשים לאחר ההיריון ממילא.
גודל הצלקות מינורי ברוב המקרים, ומוסתר במיומנות באזור הקפל התת-שדי. בהגדלת חזה בשומן עצמי, הצלקת קטנה אף יותר, וכמעט שאינה נראית לעין. גודלה, צורתה וצבעה של הצלקת משתנה בין מטופלת ומטופלת ותלויה בין היתר גם בנטייה הטבעית של גופה להצטלקות.
ככלל, ניתוח הגדלת חזה הוא טיפול בעל אחוזי שביעות רצון גבוהים, ורוב רובן של המטופלות מודות לעצמן על שבחרו לעבור אותו. מטבע הדברים, גם למצב נפשי-פסיכולוגי כללי יש השפעה על שביעות הרצון של נשים (וגברים) מן המראה שלהם.
חושבת לעשות ניתוח הגדלת חזה? צרי איתנו קשר בטופס