החלפת שתלים בשומן עצמי
נשים רבות בימינו נושאות בחזן שתלים מניתוחים שעברו בעבר. שתלים מה"דור הישן" אשר היו בשימוש לפני כעשרים-שלושים שנה נוטים להתבלות, ובחלוף הזמן יש להחליפם המשתלים המודרניים הינם עמידים בהרבה ומחזיקים לאורך זמן רב - אולם במקרים רבים גם בשתלים חדשים עולה הצורך בהחלפת שתלים. בימינו ניתן להסיר את השתלים ללא צורך בהחלפתם בשתלים חדשים - אלא בaימוש שומן עצמי מגופה של המטופלת.
הסיבות להחלפת שתלים בשומן עצמי
- שינוי ניכר בצורת החזה בעקבות הגיל, לידות והריונות
- היווצרות קרע בשתל הסיליקון בשל התבלות של שתלים ישנים
- בעקבות עלייה או ירידה במשקל
- עיוותים בקפסולה (הרקמה הטבעית הנוצרת מסביב לשתלים)
- שתלים פגומים יכולים להיות שתלים אשר הושתלו בחוסר התאמה בניתוח הראשוני
- רצונה של המטופלת "להפטר" מן השתלים שבגופה
שומן עצמי במקום שתל סיליקון
במידה ואכן יש צורך בהחלפת שתלים בעקבות אחת הסיבות המתוארות ניתן כמובן להחליפם בשתלים חדשים בניתוח החלפת שתלים. עם זאת, בימינו קיימת אופציה נוספת להסיר את השתלים אך לא להכניס שתלים חדשים במקומם, אלא למלא ולעצב את החזה בשימוש בשומן עצמי.
בניתוח זה נשאב שומן מאזור בגוף בעל שומן עודף ולאחר מכן מושתל בשדיים במקומם של השתלים. השימוש בשומן עצמי מאפשר למנתח גמישות רבה בקביעת צורתו הסופית של השד - שלא כמו הגדלה באמצעות שתלים, כאן תלויים גודלם וצורתם הסופיים של השדיים אך ורק ברופא המנתח. עוד יש לציין, כי השומן המושתל בשד מרגיש טבעי ונעים יותר לתחושה ולמגע מאשר משתל סיליקון.
שני טיפולים בניתוח אחד
ניתוח החלפת שתלים בשומן עצמי נותן מענה לכל מי שצריכה להחליף את שתלי הסיליקון שלה ובוחרת בטיפול "טבעי", אך מעניק גם הזדמנות להיפטר מעודפי שומן במקומות בגוף אשר נעשו בלתי-אסתטיים. עלותו של הניתוח כמובן גבוהה יותר מאשר החלפת שתלים רגילה, אך זולה בהרבה מהחלפת שתלים, שאיבת שומן והשתלת שומן כניתוחים נפרדים.
האם יש לחשוש משימוש בשתלי סיליקון?
בשנה האחרונה נמצא עולם הרפואה האסתטית בישראל וברחבי העולם בלב סערה והמולה תקשורתית . הסיבה לכך היא שחוקרים מסויימים ביססו קשר בין דגם ספציפי של שתל סיליקון לבין סרטן לימפומה נדיר ביותר, שעל פי המחקרים עלול להיווצר ברקמה הטבעית אשר יוצר הגוף סביב לשתלים.
הבהלה גדלה עד כדי כך, שכל משתלי הסיליקון המחוספסים של חברת הרפואה הרפואה Allergan, מן החברות האמינות והמבוססות בתחום -נאסרו לשימוש איסור מוחלט. אפילו ה- FDA (ארגון הבריאות והתרופות האמריקאי) ומקבילו האירופי ה -EMA פרסמו המלצות להימנע משתלי סיליקון בחזה. כמו כן, צצו לאחרונה מחקרים (שאינם מבוססים לעת עתה) בין שתלי סיליקון בחזה ומחלות אוטו-אימוניות.
עם זאת, רוב רובם של הרופאים מסכימים כי הבהלה סביב העניין מוגזמת, וכי הסיכונים, אינם משמעותיים, בוודאי לא כפי שהם מצטיירים בכלי התקשורת. מה גם, שעלינו להמתין לעריכתם של מחקרים נוספים על מנת לבסס את התכנות הסיכונים הללו וסיכוייהם. בשורה התחתונה - מי שמעדיפה להמנע משימוש בשתלי סיליקון חדשים אחרי הוצאתם של הישנים - הפתרון הטוב ביותר הוא שימוש בשומן עצמי.
כיצד מבוצע ניתוח החלפת שתלים בשומן עצמי
ניתוח החלפת שתלים בשומן עצמי מתבצע בהרדמה מלאה ואורך כשעתיים וחצי. ראשית מסירים את השתלים הישנים, (החתך מתבצע דרך אותה הצלקת מניתוח הגדלת חזה או הרמת חזה הראשוני), ובמידה והייתה נזילה בעקבות קרע במשתל מנקים ומסירים תחילה את הסיליקון החופשי.
במידה ומתגלה מעטפת בלתי תקינה יש צורך להסיר את הקפסולה, בהליך הנקרא "Caspsulectomy". אחר כך נלקח השומן דרך חורים זעירים בקוטר של כשלושה מ"מ, המבוצעים בדרך כלל בירכיים ובבטן התחתונה, אולם במקרים מסוימים ניתן לקצור את השומן הנחוץ מאזורים אחרים.
במידה והמטופלת רוצה הייתה להפטר מכמות שומן גדולה יותר במצבורים אלה מאשר מכמות השומן הנחוצה לחזה, ניתן לערוך את שאיבת השומן כניתוח משולב. לאחר השאיבה, עובר השומן תהליך הכנה להשתלה. הכנה זו כוללת סינון וזיקוק של השומן ואת הוצאתם של עודפי נוזלים ממנו, על מנת להשתילו בגוף כ"שומן טהור". לאחר מכן מושתל השומן ברקמה עצמה ולא בכיס שבו ישב השתל שהוסר. בתום הניתוח נתפרים החתכים הקטנים בתפרים נספגים ואינם מותירים צלקות משמעותיות.
ניתוח השתלת שומן - אחוזי קליטת השומן בחזה
בכל השתלת שומן שהיא אחוז מסוים מן השומן נספג על ידי הגוף ולא נקלט בסופו של דבר בשדיים. כ-50% - 70% קליטת שומן נחשבים בדרך כלל להצלחה.
בניתוחי השתלת השומן של ד"ר איצקסון עומד הממוצע על כ - 80% קליטת שומן. רק לאחר שלושה חדשים מיום הניתוח ניתן יהיה להעריך כמה שומן נקלט, ובמקרים מסויימים יש צורך ביותר מניתוח אחד על מנת להגיע אל התוצאה הרצויה.
החלמה מניתוח החלפת שתלים בשומן עצמי
ההחלמה מניתוח החלפת שתלים בשומן עצמי נחשבת קלה יחסית. בתום הניתוח מולבשת המטופלת בחזייה מיוחדת, אותה יש לחבוש יומם וליל למשך שישה שבועות. להוציא מקרים חריגים, אין צורך באשפוז ואחרי כמה שעות התאוששות משתחררת המטופלת לביתה.
תהליך ההתאוששות מהניתוח
בשבוע הראשון שאחרי הניתוח יש להקפיד על מנוחה והימנעות ממאמצים פיזיים. בחלוף שבוע ניתן לשוב לשגרת היומיום ואחרי כחודש וחצי בלבד ניתן כבר לשוב לפעילות גופנית מלאה. יש להדגיש כי לא ניתן לצפות מראש את אחוז השומן שייקלט בניתוח.
סיכונים אפשריים בניתוח החלפת שתלים בשומן עצמי הינם נמוכים ביותר, אך כוללים היווצרות של שטפי דם, וקליטה א-סימטרית בין שני השדיים, אותה ניתן לתקן במידת הצורך בניתוח חוזר.
מלאי פרטים לקביעת פגישת ייעוץ